کنفرانس مطبوعاتی در رابطه به تصویب بودجه سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش دایر گردید

کنفرانس مطبوعاتی در رابطه به تصویب بودجه سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش و نهایی ساختن تشکیلات ادارات دولتی در خیبرهال وزارت مالیه دایر گردید.
در این کنفرانس مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، الحاج ملا هدایت الله بدری، وزیر مالیه، مولوی حمدالله نعمانی، وزیر شهرسازی، نجیب الله حقانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، مولوی بلال رئیس اداره امور، الحاج ملا محمد ناصر اخند معین عواید و گمرکات، نماینده د افغانستان بانک و شماری از رسانه ها اشتراک داشتند.
این کنفرانس که با تلاوت آیات از قران عظیم الشأن آغاز گردید، مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء ضمن خوش آمدید به حضار در رابطه کنفرانس متذکره گفت؛ کنفرانس امروزی ما در ابطه به منظوری بودجه ملی سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش است. بودجه ملی یک وسیله تطبیق پالیسی حکومت ها به شمار می رود. پس از تغییر نظام و حاکمیت امارت اسلامی، با در نظر داشت شرایط تقویم سالی مالی تغییر و بودجه سه ماهه (جدی، دلو و حوت) را متکی به عواید داخلی و بدون کمک های خارجی ترتیب و به شکل احسن آن تطبیق نموده و معاش تمامی کارمندان دولت را پرداخت نمودیم. متعاقبا کار روی بودجه سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش را با در نظر داشت منابع داخلی صورت گرفت که مجموع بودجه ملی سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش بالغ بر (۲۳۱،۴) میلیارد افغانی پیشبینی گردیده که از این مقدار حدود (۲۰۳،۴) میلیارد افغانی بودجه عادی و (۲۷،۹) میلیارد افغانی بودجه انکشافی است. بودجه ملی سال مالی جاری کاملاً از عواید داخلی فارغ از هرگونه حمایت مالی خارجی ترتیب گردیده است
وی هم چنین بیان داشت که هدف تعیین شده در بودجه ملی سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش بالغ بر (۱۸۶،۷) میلیارد افغانی و کسری بودجه بالغ بر(۴۴،۷) میلیارد افغانی پیشبینی گردیده است که توقع می رود مبلغ مذکور با استفاده از افزایش سطح عواید داخلی تمویل گردد. نظر به محدویت های منابع مالی کشور، در بودجه انکشافی صرف پروژه های در نظر گرفته شده اند که عواید آن نسبت به دیگر پروژه بیشتر بوده و از بعد اقتصادی تغییرات مستقیم را بالای سطح زندگی مردم داشته باشد که می توان ازخط آهن و کانال قوش تیپه نام برد.
وی خاطر نشان ساخت که به منظور صرفه جویی و یکسان سازی معاشات کمیسیون تنظیم معاشات و امتیازات نیز ایجاد و تمامی معاشات کارمندان دولت مورد بازنگری قرار گرفته که در نتیجه معاشات کارمندان بلند پایه کاهش و کدام تغییر در معاشات کارمندان پایین رتبه به وجود نیامده است. همچنان کمیسیون متذکره تشکیلات تمام ادارات دولتی را به منظور جلوگیری از تراکم وظیفوی و تشکیلات موازی، مورد بازنگری قرار داده و تلاش نموده است از بیکاری مخفی جلوگیری کند. به منظور عرضه خدمات بهتر صحی و بلند بردن سطح آموزش در سراسر کشور ، در تشکیلات ادارات متذکره افزایش قابل ملاحظه بوجود آمده که تشکیل وزارت معارف در سال ۱۴۰۱ هـ.ش به ۱۸۹ هزار بست رسیده است.

نامبرده همچنین اضافه کرد که با توجه به اینکه تمام کارمندان سابقه خدمات ملی به وظایف شان در ادارات دولتی مشغول و ایفای وظیفه می نمایند، تلاش گردیده کارمندان بالمقطع در تشکیلات ادارات به منظور حفظ ظرفیت ها مدغم گردد. از مصارف غیر ضروری و خریداری اشیای تجملی جلوگیری شده و امارت اسلامی افغانستان توجه جدی خویش را جهت بلند بردن عواید ملی و از بین بردن فساد مبذول داشته است.