برگزاری جلسات

Anonymous (not verified)
  1. گسترش روابط اقتصادی با جمهوری ازبکستان:

روابط اقتصادی و تجارتی افغانستان با جمهوری ازبکستان در حال گسترش می باشد. به تعقیب سفر جلالتمآب رئیس جمهور اسلامی افغانستان،، به کشور ازبکستان در ماه دسمبر 2017  و سفر هیئت عالیرتبۀ آنکشور به کابل، توافقنامه های متعدد اقتصادی در سکتور انرژی و برق، خط آهن، تجارت و ترانزیت، ترانسپورت و تبادله معلومات گمرکی با آن کشور به امضا رسیده است.

  1. تداوم و گسترش روابط اقتصادی با جمهوری ترکمنستان:

قرار است هفتمین اجلاس کمیسیون اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان در ماه نومبر 2019 برگزار گردد.

تداوم و گسترش روابط اقتصادی با کشور ترکمنستان در صدر اولویت های وزارت مالیه و کمیسیون دوجانبۀ همکاری های اقتصادی افغانستان-ترکمنستان قرار دارد که پروژه های بنیادی زیربنایی همچون پروژۀ تاپی و پروژۀ اتصال ترکمنستان-افغانستان-پاکستان یا (TAP) مشمول اجندای این همکاری ها می باشد. پروژۀ اتصال ترکمنستان-افغانستان-پاکستان بخشی از برنامۀ برق آسیای مرکزی وآسیای جنوبی است که به طور موازی با مسیر خط لولۀ گاز TAPI راه اندازی می شود. پس از اتمام پروژه، در فاز نهایی تا ۴۰۰۰ میگا وات برق ترکمنستان از طریق افغانستان به پاکستان منتقل خواهد شد. هفتمین اجلاس کمیسیون بین الحکومتی افغانستان – ترکمنستان بتاریخ ۲ نومبر۲۰۱۸ در شهر عشق آباد ترکمنستان به امضاء رسید که ساحات همکاری در عرصه های تجارت، انرژی، ترانسپورت، زراعت، ساینس و سپورت را در بر میگیرد.

  1. گسترش روابط اقتصادی با کشور چین:

سومین  اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجارتی میان ج.ا. افغانستان و ج. مردم چین بتاریخ ۴ دسمبر ۲۰۱۷ در شهر پیکینگ تدویر یافت. ریاست هیئت جانب افغانستان را جلالتمآب اکلیل حکیمی، وزیر مالیه اسبق افغانستان و ریاست هيئت جانب چین را خانم گاویان، معاون وزارت تجارت چین بعهده داشتند. در این جلسه ضمن بحث و تبادل نظر روی ساحات مختلف همکاری، دو سند تفاهم میان روسای هیئت هر دو جانب به امضا رسید  و در مورد بعضی موضوعات مختلف توافق صورت گرفت.

 

  1. روابط اقتصادی با کشور ایران:

پنجمیناجلاس کمیسیون اقتصادی میان افغانستان و ایران در ماه اسد۱۳۹۵ برگزار گردید.

سعی و تلاش کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجارتی افغانستان با ایران این است تا با وجود چالش های سیاسی ایران با جهان و تحریم های اقتصادی علیه این کشور، روابط اقتصادی ایران با افغانستان متضرر نگردیده، هماهنگی درست در این عرصه تحت چارچوب این کمیسیون صورت گیرد. کمیسیون دوجانبۀ اقتصادی با کشور ایران توانسته دستاورد های چشمکیری را در عرصۀ رشد تجارت و سرمایه گذاری با این کشور داشته باشد. در نتیجۀ مذاکرات با حکومت جمهوری اسلامی ایران، ما توانستیم در میزان قیمت مواد سوخت از ۳۰ سینت به ۲۰ سینت یورو، در فیس رودپاس از ۱۲۰ یورو  به ۸۰ یورو برای تمام شرکت های حمل و نقل تجار افغانستان که از طریق بندر چاه بهار به سایر نقاط افغانستان استفاده می نمایند، کاهش بیاوریم.

  1. توسعۀ روابط اقتصادی با کشور قزاقستان:

دهمین اجلاس کمیسیون بین الحکومتی افغانستان-قزاقستان در عرصه همکاری های اقتصادی و تجارتی بتاریخ ۲۷ آگست ۲۰۱۸ که مصادف است به ۵ سنبله ۱۳۹۷ در شهر کابل برگزار گردید. اجلاس با بیانیه جلالتمآب داکتر همایون قیومی، وزیر مالیه و مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیربنا آغاز و با بیانیه محترم یشینکلوفتالگات، معین وزارت علوم و معارف قزاقستان که ریاست هیئت جانب آن کشور را بعهده داشتند و متعاقباً بیانه محترم داکتر نجیب الله وردک، معین عواید و گمرکات افغانستان که ریاست هیئت جانب افغانستان را عهده دار بودند، ادامه یافت. هیأت جانب هر دو کشور بعد از بحث و تبادل نظر همه جانبه روی ساحات مختلف همکاری ها، پروتوکول دهمین اجلاس کمیسیون را در قید ۳۴ ماده و یک سند ضمیمه در قید ۱۰ ماده که حاوی ساحات همکاری در بخش های تجارت، مواد نفتی و گاز مایع و همکاری های بانکی می باشد، را به امضا رسانیدند.

(6)توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با جمهوری تاجکستان:

بمنظور گسترش هر چه بیشتر مناسبات اقتصادی – تجارتی میان ج.ا.ا و جمهوری تاجکستان بتاسی از حکم شماره (۸۱۱) مورخ ۷/۵/۱۳۹۷ ریاست جمهوری اسلامی افغانستان ریاست کمیسیون مشترک بین الحکومتی میان افغانستان و تاجکستان به شاغلی داکتر محمد همایون قیومی سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیر بناها تفویض گردید. هفتمین اجلاس کمیسیون بتاریج ۴-۵ جولای ۲۰۱۹  در شهر دوشنبه برگزار گردید.

  1. توسعه روابط اقتصادی و تجارتی کشور عربستان سعودی:

اولین نشست کمیسیون مشترک میان جمهوری اسلامی افغانستان و کشور شاهی عربستان سعودی بتاریخ ۷-۸ ماه اکتوبر ۲۰۱۸ در شهر ریاض – عربستان سعودی بریاست جلالتمآب پروفیسور محمد همایون قیومی وزیر مالیه افغانستان و جلالتمآب دکتور ماجد القصبی وزیر تجارت وسرمایه گذاری سعودی، دایر گردید و صورت جلسه این اجلاس  درقید ۶۰ ماده در بخش های همکاری  اقتصادی و تجارتی، همکاری مالی وتوسعوی، همکای در امورکارگران، همکاری درعرصه گمرکی، همکاری در عرصه انرژی، صنعت ومعادن، همکاری درعرصه مواد خوراکی و ادویه جات، همکای در عرصه شؤون اسلامی، همکاری درعرصه قضائی، همکاری در عرصه توریزم، همکاری فرهنگی ورسانه يی، همکاری در عرصه امنیت، همکاری درعرصه تعلیم و همکاری درعرصه صحی، به امضاء رسید.

  1. توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با فدارتیف روسیه:

سومین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجارتی به تاریخ ۱۲-۱۳حوت ۱۳۹۴ در شهر کابل تدویر گردید و پروتوکول سومین اجلاس از طرف هر دو جانب به امضأ رسید. این پروتوکول شامل سکتور های  همکاری در عرصه های تجارت و سرمایه گذاری، انرژی برق، زراعت، خط آهن، امور بانکی، تحصیلات عالی، اتاق های تجارت هر دو کشور، مواد نفتی و گاز مایع و معادن می باشد.

نهایی سازی موافقتنامه و تعدیل شماره ۲ تسویۀ قروض افغانستان که قبلاً از دولت فدرال روسیه دریافت شده: به اساس تعدیل شماره ۲ موافقتنامۀ فوق الذکر، از مجموع مبلغ 897 میلیون دالر قرض روسیه بالای افغانستان، مبلغ 424 میلیون دالر آن عفو می گردد. این سند نهایی گردیده است و عنقریب به امضاء می رسد.

  1. توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با جمهوری آذربایجان:

به اساس ماده سوم موافقتنامه همکاری اقتصادی و تجارتی که قبلاً امضا گردیده در چارچوب یک گروپ کاری مشترک بین هردو کشور صورت گیرد. بنا بر این ماده اولین گروپ کاری مشترک میان افغانستان و آذربایجان بتاریخ ۱۶ جولای ۲۰۱۹ در ضهر باکو برگزار گردید.

در طول یک سال اخیر در نتیجۀ رشد گستردۀ روابط سیاسی و اقتصادی با کشور آذربایجان، به تعداد ۷ موافقتنامه با این کشور به امضاء رسانیده ایم. با ایجاد روابط در زمینۀ همکاری های اقتصادی، سرمایه گذاری و انتقال تجارب و دانش علمی مسلکی با کشور آذربایجان، از طریق کمیسیون های دوجانبۀ همکاری های اقتصادی با این کشور، تلاش می گردد تا صادرات افغانستان به کشور آذربایجان، از جمله میوۀ خشک و تازه، زعفران، و جلب سرمایه گذران آذربایجان جهت سرمایه گذاری در داخل افغانستان، صورت گیرد. در این ارتباط، در چارچوب کمیسیون دو جانبۀ اقتصادی، موافقتنامه های ذیل با کشور آذربایجان امضا گردیده است:

۱۰.توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با پاکستان:

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک میان افغانستان و پاکستان در ماه عقرب ۱۳۹۴ در اسلام آباد پاکستان برگزار گردید. هیأت جانب هر دو کشور بعد از بحث و تبادل نظر همه جانبه روی ساحات مختلف همکاری ها، پروتوکول دهمین اجلاس کمیسیون در بخش های تجارت، مواد نفتی و گاز مایع و همکاری های بانکی می باشد، را به امضا رسانیدند.

۱۱.توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با گرجستان:

تا هنوز اجلاس برگزار نگردیده.

۱۲.توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با ترکیه:

بر اساس موافقتنامه همکاری های تجارتی و اقتصادی منعقد ۱۰ جون ۲۰۰۴ ، اولین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی افغانستان-ترکیه بتاریخ ۲۶-۲۷ اپریل ۲۰۰۵ در شهر انقره ترکیه برگزار گردید. در حاشیه این اجلاس اولین پروتوکول همکاری ها در قید ۴۷ ماده در ساحات مختلف همکاری ها چون تجارت، ترانسپورت جاده ای و هوایی، بانکداری، معیاری سازی، همکاری میان سکتور خصوصی هر دو کشور، ترویج صادرات هر دو کشور، همکاری های تخنیکی و اقتصادی، انرژي، صحت، صنعت دفاعی، زراعت، معارف و دیگر زمینه ها به امضا رسید.

 ۱۳.توسعه روابط اقتصادی و تجارتی با امارات متحده عربی:

اولین جلسه تخنیکی کمیسیون مشترک همکاری ها میان افغانستان و امارات متحده عربی تحت ریاست جلالتمآب داکتر محمد همایون قیومی، وزیر سرپرست وزارت مالیه در مقر وزارت مالیه با حضور معین صاحبان و رؤسای وزارت ها و ادارات دولتی به تاریخ ۰۲ اسد ۷۹۳۱ تدویر گردید.

اعلامیه هاهمه اعلامیه ها

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ - ۱۰:۲۲
Background image
شنبه ۱۴۰۲/۷/۲۲ - ۱۵:۲۷
Background image

اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی

بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .

دوشنبه ۱۴۰۲/۷/۱۷ - ۸:۴۲
Background image

اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست

شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق