پروسه معافیت مالیاتی مؤسسات غیر انتفاعی آنلاین گردید

ریاست عمومی عواید طی یک اقدام بی سابقه پروسه معافیت مالیاتی مؤسسات غیر انتفاعی را آنلاین گردانید. درجلسه که به همین منابست در اکادمی ملی عواید و گمرکات دایر گردید، حافظ خلیل احمد ابوالاحسان، معاون عملیاتی ریاست عمومی عواید، عبدالولی نوری، معاون تخنیکی ریاست عمومی عواید، مولوی ندا محمد صدیقی، رئیس خدمات حقوقی و پالیسی، محمد جلال احمدزی، رئیس سیستم عواید و شماری از نمایندگان مؤسسات غیر انتفاعی داخلی و خارجی اشتراک داشتند.
نخست حافظ خلیل احمد ابوالاحسان، معاون عملیاتی ریاست عمومی عواید در سخنان افتتاحیه گفت: «بعد از فتح تمام شعبات وزارت مالیه دوباره فعال گردیده و سهولت و سرعت در امور جمع آوری عواید و رسیدگی به مشکلات مالیه دهندگان بوجود آمده. اخذ تصدیقنامه معافیت مالیاتی مؤسسات که در گذشته یک معضل بود، کاملاً حل و تمام پروسه معافیت مالیاتی مؤسسات غیر انتفاعی آنلاین گردیده، که با آن هم سرعت و هم شفافیت در کار ها بوجود خواهد آمد».
متعاقباً عبدالولی نوری، معاون تخنیکی ریاست عمومی عواید گفت: «آنلاین سازی پروسه معافیت مالیاتی مؤسسات غیر انتفاعی را یک گام مثبت دیگر در راستای ایجاد تسهیلات و آوردن اصلاحات خوانده افزود، اصل حکم قانون بر پرداخت مالیات است، اما در برخی موارد قانون استثنائات را قایل شده که اشخاص که فعالیت های غیر انتفاعی دارند و دولت ها و مؤسسات بین المللی طی یک موافقتنامه دو یا چند جانبه عقد می نمایند که فعالیت های آنها طبق قرارداد از مالیات معاف هستند».
وی اضافه کرد، که موضوع مهم این است که معافیت ها در یک سند حقوقی معتبر تذکر داده شده باشد و کسی که ادعای معافیت مالیاتی دارد، تمامی شرایط که در قوانین ذکر گردید، را داشته باشند.
بعداً، مولوی ندا محمد صدیقی، رئیس خدمات حقوقی و پالیسی ریاست عمومی عواید طی سخنانش گفت: «هر روز در امور مالیات تسهیلات ایجاد گردیده و آهسته - آهسته نظام مالیاتی بسوی حکومتداری الکترونیکی هدایت میشود. سیستم سازی یا الکترونیکی سازی سیستم نه تنها به اداره مالیاتی بلکه برای مالیه دهندگان یک امر خیر است، چرا که از ضیاع وقت جلوگیری می کند، در کارها سرعت، شفافیت و اطمینان بوجود میاورد».
به دنبال آن ریچارد هوفمن، رئیس موسسه اکبر ضمن تبریکی توسعه و آنلاین سازی سیستم گفت: «سرمایه گذاری روی توسعه سیستم آنلاین مهم است که نه تنها پروسه ها را کارآمد تر، بلکه به فساد زدایی نیز کمک می کند. وی از همکاری همه جانبه در زمنیه آموزش و دیگر امکانات به منظور کمک به قشرآسیب پذیر افغانستان اطمینان داد».
در اخیر فضل ربی حقبین، رئیس مؤسسه تعلیمی و تربیتی تشبث گفت: «پروسه آنلاین سازی معافیت مالیاتی یک ابتکار بوده و قابل ستایش است». وی پیشنهاد نمود که روی سند معافیت مالیاتی که قبلاً سه ساله و اکنون یک ساله است غور بیشتر صورت گیرد.
قابل ذکر است، که وزارت مالیه متعهد به ایجاد تسهیلات بیشتر برای مالیه دهندگان بوده و تلاش می کند حکومتداری الکترونیکی در ادارات مربوطه خویش نهادینه سازد.