اعلامیه مطبوعاتی

بیست و سومین (۲۳) نشست بورد مشترک نظارت و انسجام (JCMB) میان حکومت جمهوری اسلامی افغانستان و شرکای بین المللی و انکشافی آن به هدف بحث روی اصول و تعهدات کنفرانس جینوا، رسیده گی به چالش ها و حفظ دستآوردهای ۲۰ سال اخیر از جمله ارزش های دموکراتیک، ترویج حاکمیت قانون، حقوق بشر، تحکیم جایگاه و حقوق زنان و تقویت نهاد های شهروندمحور در افغانستان دایر گردید.
در این نشست نمایندگان بیشتر از ۴۰ کشور دوست و سازمان های بین المللی، جامعه مدنی و نهادهای اکادمیک کشور حضور داشتند. اشتراک کننده گان روی اصول و شاخص های مندرج سند چارچوب مشارکت افغانستان (APF)، عملی ساختن اهداف اقتصادی و انکشافی دومین سند چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان (ANPDF-II) در قالب ۸ برنامه ملی دارای اولویت بحث و تبادل نظر نمودند.
جمهوری اسلامی افغانستان دومین گزارش پیشرفت هایش را در دستیابی ۶ اصل مندرج در سند چارچوب مشارکت افغانستان برای جامعه بین المللی به هدف حسابدهی متقابل ارایه نمود. این اصول شامل تعهد افغانستان برای تقویت دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق بشر؛ تعهد برای تساوی حقوق مرد و زن؛ تعهد برای حکومتداری خوب در چوکات قانون اساسی کشور؛ تعهد برای صلح پایدار به رهبری مردم و دولت افغانستان؛ تعهد برای امنیت و ثبات کشور و تعهد برای تطبیق اهداف اقتصادی و انکشافی که در دومین سند چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان تسجیل یافته، می باشد.
حکومت جمهوری اسلامی افغانستان در این نشست اولویت های انکشافی و ملی خود را که متمرکز به عرضه خدمات اساسی از قبیل صحت، معارف، انکشاف روستایی، مدیریت آب و منابع طبیعی، تقویت حکومتداری محلی، حفظ، اعمار و نگهداشت زیرساخت های اساسی و حسابدهی و دیجیتل سازی خدمات اساسی می باشد، ارایه نمود.
شرکای بین المللی و انکشافی افغانستان از تطبیق تعهدات حکومت شامل سند چارچوب مشارکت افغانستان اظهار رضایت نموده، از حمایت های همه جانبه شان برای تداوم حضور سیاسی و حمایت مالی از دولت و مردم افغانستان اطمینان دادند. نماینده گان جامعه بین المللی تصریح نمودند که در شرایط دشوار کنونی در کنار مردم و دولت افغانستان باقی خواهند ماند.
اشتراک کننده گان نشست با درک اینکه مردم افغانستان در حال حاضر با سه چالش عمده ای جنگ و خشونت تشدید شده، خشکسالی، و شیوع ویروس کرونا مواجه اند، روی تقویت همکاری و هماهنگی مشترک به منظور رسیده گی به چالش های متذکره، تامین ثبات، حفاظت افراد ملکی و فراهم آوری کمک های بشردوستانه تاکید نمودند.
اشتراک کننده گان نشست ضمن فراخواندن طالبان به ختم جنگ و آتش بس دایمی، تاکید نمودند که تنها یک راه حل سیاسی و فراگیر که در آن حضور زنان، دختران و اقلیت های قومی و مذهبی تامین شده باشد، دستاورد های گذشته حفظ گردیده و به حقوق و آزادی های فردی احترام شود، میتواند منجر به صلح پایدار گردیده که تشویق و تداوم حمایت های مالی و اقتصادی جامعه بین المللی برای انکشاف افغانستان را در پی خواهد داشت.